14
Ιουλίου
2017
- 23:16
Τελευταία τροποποίηση στις 14 Ιουλίου, 2017 - 23:30

Συστατικά
- 375 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. φράουλες ώριμες, παγωμένες
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 280 γρ. σαβαγιάρ (32 τμχ.)
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
- φράουλες
- φύλλα δυόσμου
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
- Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22x32 μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
- Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
- Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.