Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εναλλακτική μαγειρική πρόταση - Καπνιστή τοματόσουπα με κινόα



Συστατικά

2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
700 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
2 κλωνάρια βασιλικό
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
πιπέρι
60 γρ. κινόα
αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Μέθοδος Εκτέλεσης
-Κόβουμε τα καρότα, τα κλωνάρια του σέλερι, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
-Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-Προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
-Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο λαχανικών, τον βασιλικό, την πάπρικα και το πιπέρι. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 20- 25 λεπτά.
-Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κλωνάρια του βασιλικού και περνάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα να έχει λεία υφή.
-Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και με το που αρχίσει να βράζει η σούπα προσθέτουμε την κινόα.
-Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα. Αν η σούπα φαίνεται αρκετά πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
-Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
-Σερβίρουμε με μαϊντανό και την κρέμα βαλσάμικο.