10
Σεπτεμβρίου
2015
- 20:25
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου, 2015 - 20:26

Cheesecake με nutella και σαντιγί. Μοναδικό…
Υλικά:
Για κρούστα με μπισκότα Oreo:
- 1 φλιτζάνι ψίχουλα από μπισκότα Oreo (περίπου 15 μπισκότα)
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για Nutella Ganache:
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα
- 1/4 φλιτζανιού Nutella
- θαλασσινό αλάτι για το πασπάλισμα
Για κρέμα Cheesecake:
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3/4 φλιτζανιού Nutella
- 1/2 φλιτζάνι τυρί mascarpone
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για σαντιγί:
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας ποτό Frangelico
- φουντούκια για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Για κρούστα με μπισκότα Oreo:
- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα τα ψίχουλα μπισκότων.
- Πατάμε με 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπισκότων τον πάτο γυάλινων μπολ σερβιρίσματος.
Για Nutella Ganache:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε μέσα την Nutella.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ganache σε κάθε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με μια μικρή ποσότητα από το θαλασσινό αλάτι πάνω την ganache και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
Για κρέμα Cheesecake:
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε την Nutella και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μασκαρπόνε.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
- Ανακατεύουμε το 1/3 περίπου της σαντιγί στο μείγμα cheesecake.
- Απαλά ανακατεύουμε την υπόλοιπη σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Γεμίζουμε τα μπολ με κρέμα cheesecake.
Για σαντιγί:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το Frangelico μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
- Απλώνουμε στην κορυφή κάθε μπολ την σαντιγί όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary