6
Ιουνίου
2019
- 20:53
Τελευταία τροποποίηση στις 6 Ιουνίου, 2019 - 20:53

Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά μεσαία
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 150 γρ. φρέσκα raspberries
Για το σερβίρισμα
- 450 γρ. μαρέγκα
- 100 γρ. φρέσκα raspberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί από τα μπισκότα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα.
- Παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία μαρίζ και προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα στην ψημένη βάση και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και τα raspberries.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι όλη τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια του cheesecake. Βάζουμε από πάνω τα raspberries.
- Καίμε με το φλόγιστρο για να πάρει χρώμα η μαρέγκα και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com