Μία συνταγή από το Μπρίστολ της Αγγλίας για να δοκιμάσετε τα τυροπιτάκια στην αγγλική τους εκδοχή.
Υλικά
· 225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 1 κ.γ. Mπέικιν πάουντερ
· 100 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο (ο,τι σας αρέσει καλύτερα)
· 150 γρ. Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
· 100 γρ. Φρέσκο γάλα
· 1/2 κ.γ. Αλάτι
· 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Πώς το κάνουμε:
1. Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπόλ,ανακατεύουμε να γίνουν ένα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
2. Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.
3. Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψώμιου) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπάτ.
4. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αραδίαζουμε τα scones μας.
5. Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15' με 20' ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.
Cheese Scones: συνταγή για τυροπιτάκια made in England
5
Δεκεμβρίου
2015
- 19:36
Τελευταία τροποποίηση στις 5 Δεκεμβρίου, 2015 - 19:36