8
Ιουνίου
2019
- 14:16
Τελευταία τροποποίηση στις 8 Ιουνίου, 2019 - 14:16

Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
- 320 γρ. τόνο σε κονσέρβα
- 250 γρ. πατάτες βρασμένες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για burger
- 400 γρ. σάλτσα ταρτάρ
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 1 ντομάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπιφτέκια
- Σουρώνουμε τον τόνο. Πιέζουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας μέχρι να φύγει όλη η υγρασία και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν σαν πουρές. Μεταφέρουμε στο μπολ με τον τόνο.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη φρυγανιά, την κάππαρη, το τζίντζερ και το τσίλι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και χωρίζουμε σε 4 μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι ώστε να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε σε όλες τις φέτες από το ψωμί 1 κ.γ. από τη σάλτσα ταρτάρ.
- Βάζουμε στη μία φέτα ένα μπιφτέκι τόνου, 1 φύλλο μαρουλιού και 1 φέτα ντομάτας.
- Καλύπτουμε με την άλλη φέτα από το ψωμί και σερβίρουμε.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα 4 burger.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com