Συστατικά
6 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μισή και μισή)
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
6 φέτες ψωμί (2,5 εκ. πάχος), κατά προτίμηση 1 ημέρας
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, την κρέμα, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί αρκετά μεγάλο ώστε οι φέτες να βρίσκονται σε μία στρώση.
Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω στις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για άλλα 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140 βαθμούς.
Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τις μισές φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσαφίσουν, για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε στη σχάρα και τοποθετούμε στο φούρνο για να παραμείνουν ζεστές. Σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο, το λάδι και το ψωμί που μας έχει απομείνει.
Αφήνουμε στο φούρνο 5 λεπτα μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τις φέτες ζεστές με σιρόπι σφενδάμου αν θέλουμε