Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

λυκοι



Ο Αρκτούρος «υιοθέτησε» δύο λύκαινες από την εμπόλεμη Ουκρανία

Στο καταφύγιο του Αρκτούρου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, βρίσκονται πλέον δύο λύκαινες που είχαν αιχμαλωτιστεί από ιδιώτες στην Ουκρανία και εγκαταλείφθηκαν με την έναρξη του πολέμου.



Ανησυχία στην Κοζάνη για ζευγάρι λύκων

Άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση ενός ζευγαριού λύκων, που έχουν εντοπιστεί να κινούνται στα περίχωρα του δήμου Κοζάνης, αποφάσισε στη συνεδρίασή του το συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση περιστατικών επαφής ζώων αγρίας πανίδας με ανθρώπους.



Αγέλη λύκων κατέβηκε στο Πήλιο - Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Με ένα διόλου συνηθισμένο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του νοτίου Πηλίου οι οποίοι αντίκρισαν περίπου δέκα λύκους μέσα στο χωριό.



Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι λύκοι της Πάρνηθας εξελίσσονται σε απειλή για τους πληθυσμούς ελαφιών

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την επίδραση των λύκων στον πληθυσμό και την κινητικότητα του κόκκινου ελαφιού στην Πάρνηθα, η οποία εκπονήθηκε από την ομάδα της ΜΚΟ Βιόσφαιρας.



Δύο «φυλακισμένους» λύκους από τη Σερβία υιοθέτησε ο Αρκτούρος

Την Φρέγια και τον Ραούλ, δύο αδέρφια λύκους από τη Σερβία, «υιοθέτησε» ο «Αρκτούρος» σώζοντας από την αιχμαλωσία τα άγρια ζώα που ζούσαν παράνομα σε ιδιωτική έκταση στη Σερβία.

Οι δύο λύκοι βρέθηκαν στη φύση το 2006, όταν ήταν ακόμα κουτάβια, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους.



Πόσο επικίνδυνοι είναι οι «ραδιενεργοί» λύκοι του Τσερνομπίλ;

Οι λύκοι που ζουν στην περιοχή γύρω από το Τσερνομπίλ μετακινούνται ελεύθερα εκτός της ζώνης προστασίας, που δημιουργήθηκε μετά το πυρηνικό ατύχημα, εντείνοντας τους φόβους ότι μπορεί να μεταφέρουν μεταλλαγμένα γονίδια.