Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

λίπος



Λίπος στο συκώτι: Τι κινδύνους ενέχει και πώς αντιμετωπίζεται

Παγκοσμίως το 25% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 20 ετών είναι παχύσαρκοι. Περισσότερο από το 65% όσων έχουν 1ου ή 2ου βαθμού παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος 30 έως 40), έχουν λίπος στο συκώτι (λίπωση ή στεάτωση).

Το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους έχουν νοσογόνο παχυσαρκία (ΔΜΣ πάνω από 40) υπερβαίνει το 90%.



Η άσκηση που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και καίει λίπος

Στο παρελθόν, θεωρούσαμε ότι τα εξωκυτταρικά κυστίδια ήταν απλώς ένας τρόπος ώστε τα κύτταρα να απαλλαγούν από τα περιττά προϊόντα. Ωστόσο, τώρα γνωρίζουμε ότι παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι παίζουν επίσης ρόλο στη διακυτταρική επικοινωνία.



Κετογονική δίαιτα: Ποιες τροφές επιτρέπονται και τι παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν

Η κέτωση και η κετογονική δίαιτα (δηλαδή εκείνη που επιφέρει κέτωση στον οργανισμό) έχουν μελετηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικά οφέλη για την απώλεια βάρους.



Οι πέντε κανόνες μετά το φαγητό – Τι πρέπει να αποφύγετε

Σε ένα γεύμα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε μετά από αυτό.

 

Αν δεν θέλετε να έχετε πρόβλημα στην χώνεψη ή να παίρνετε περιττό λίπος.

Δεν κοιμάστε αμέσως



Το μυστικό για να καθαρίσετε τέλεια την πόρτα του φούρνου

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την πόρτα από τον φούρνο της κουζίνας σας;

Με τους λεκέδες από τα λίπη και τις έντονες μυρωδιές να αποτελούν αναπόσπαστη… συνέπεια του καθημερινού μαγειρέματος, είναι άκρως φυσιολογικό να δυσανασχετείτε κάθε φορά που καλείστε να την καθαρίσετε.



Με τι τύπο άσκησης μειώνεται το λίπος γύρω από την καρδιά;

 

Η γυμναστική με βάρη ενδέχεται να είναι πιο αποτελεσματική από την αερόβια άσκηση στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς μειώνει το επικίνδυνο λίπος γύρω από την καρδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Και οι δύο μορφές άσκησης αποδείχτηκαν αποτελεσματικές στη μείωση του λίπους γύρω από την καρδιά, σε μία μικρή ομάδα μελέτης παχύσαρκων συμμετεχόντων.