Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

λιπη



Aυτές είναι οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της διακοπής παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο.

 

Το εγκεφαλικό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως παράλυση, απώλεια μνήμης και διακοπή ομιλίας.



Ο εγκέφαλός μας είναι που ζητάει λίπη και υδατάνθρακες, δεν φταίμε εμείς!

Παρότι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες των πρόχειρων φαγητών για την υγεία, δεν μπορούμε να σταματήσουμε το  μυαλό μας να “λαχταράει” τα τρόφιμα που είναι  πλούσια σε λιπαρά και περιέχουν ζάχαρη, όπως αναφέρει νέα μελέτη με τίτλο Supra-Additive Effects of Combining Fat and Carbohydrate on Food Reward,” η οποία δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Cell Metabolism.



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τα κορεσμένα και ακόρεστα λίπη

Στην καθημερινή διατροφή ενός ανθρώπου τα κορεσμένα λίπη δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% και τα λίπη τρανς το 1%, σύμφωνα με το προσχέδιο των νέων συστάσεων που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).



Εξαφανίστε τα λίπη από το φούρνο με ένα υλικό που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα

Τα λίπη στην κουζίνα και συγκεκριμένα στο φούρνο είναι από τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος.

Η λύση είναι ίσως πιο απλή απ' ό,τι φανταζόμαστε και ένα υλικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να μας βοηθήσει. Ο λόγος για το αλάτι που μπορεί να καθαρίσει την κουζίνα εκτός από το να δώσει νοστιμιά στα φαγητά.



Πως θα καθαρίσουμε τα λίπη από τον φούρνο μας εύκολα;

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε!