Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

λιπαρα



Αυτά είναι τα τρόφιμα που είναι πιο επικίνδυνα και από το κάπνισμα

Μια επισκόπηση 14 μελετών που αφορούσαν σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους αποκάλυψε ότι το fast food μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος, καρκίνο, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2. 



Ποιες είναι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το συκώτι

Το συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο που παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του σώματος.

Επεξεργάζεται επίσης τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, φιλτράρει το αίμα και μεταβολίζει τα φάρμακα που παίρνετε, αποθηκεύει γλυκογόνο, παράγει χημικές ουσίες που βοηθούν στην πήξη του αίματος, παράγει τη χολή και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.



Πρωινό: Αυτές είναι οι χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Το πρωινό όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με την ενέργειά που χρειάζεται για να λειτουργεί ομαλά όλη μέρα.



Νέα μελέτη: Δείτε ποια καλά λιπαρά συμβάλλουν στη μακροζωία

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, διαπίστωσε για πρώτη φορά τις κυτταρικές επιδράσεις της μεσογειακής διατροφής.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν νηματώδεις σκώληκες και διαπιστώθηκε ότι ένα από τα υγιεινά λιπαρά επηρέασε τη διάρκεια ζωής τους.



Διαβήτης: Ποια τυριά και σε τι ποσότητα μπορείτε να τρώτε

Σακχαρώδης διαβήτης - Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Diabetes UK, οι πάσχοντες πρέπει να ακολουθούν μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή που βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος, των λιπών του αίματος και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.



7 "κακές" συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου να λαδώνουν

Οι κακές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου ακόμη πιο λιπαρά.
Τα μαλλιά σου "λαδώνουν" πιο συχνά απ' ότι συνήθως; Κι όμως, οι αιτίες της λιπαρότητας είναι αρκετά περισσότερες από αυτές που φαντάζεσαι... Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 7 από αυτές!