Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2025 -

λιπαρα



Οι καρδιολόγοι αποφεύγουν να καταναλώνουν αυτές τις τροφές

Υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό είναι να τις καταναλώνουμε με μέτρο αν θέλουμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας, καθώς κορυφαίοι καρδιολόγοι αποφεύγουν να τις τρώνε. 

Για παράδειγμα, η δίαιτα κέτο, ενθαρρύνει την κατανάλωση μπέικον. Αυτό μπορεί να σάς βοηθήσει να χάσετε βάρος, τα κορεσμένα λιπαρά του μπέικον ωστόσο, είναι γνωστό ότι βλάπτουν την καρδιά.



Τι λιπαρά περιέχουν τα σπορέλαια. Τι δείχνουν οι νέες έρευνες για την επίδραση στον οργανισμό μας

Τι είναι τα σπορέλαια και πώς επηρεάζουν στ’ αλήθεια την υγεία μας;

Σε αντίθεση με άλλα φυτικά έλαια που παράγονται από τον καρπό ενός φυτού (π.χ. από τις ελιές), τα σπορέλαια παράγονται από τους σπόρους. Το ηλιέλαιο, λ.χ., παράγεται από τους σπόρους του ηλίανθου.



Αυτά είναι τα τρόφιμα που είναι πιο επικίνδυνα και από το κάπνισμα

Μια επισκόπηση 14 μελετών που αφορούσαν σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους αποκάλυψε ότι το fast food μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος, καρκίνο, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2. 



Ποιες είναι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το συκώτι

Το συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο που παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του σώματος.

Επεξεργάζεται επίσης τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, φιλτράρει το αίμα και μεταβολίζει τα φάρμακα που παίρνετε, αποθηκεύει γλυκογόνο, παράγει χημικές ουσίες που βοηθούν στην πήξη του αίματος, παράγει τη χολή και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.



Πρωινό: Αυτές είναι οι χειρότερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Το πρωινό όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με την ενέργειά που χρειάζεται για να λειτουργεί ομαλά όλη μέρα.



Νέα μελέτη: Δείτε ποια καλά λιπαρά συμβάλλουν στη μακροζωία

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, διαπίστωσε για πρώτη φορά τις κυτταρικές επιδράσεις της μεσογειακής διατροφής.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν νηματώδεις σκώληκες και διαπιστώθηκε ότι ένα από τα υγιεινά λιπαρά επηρέασε τη διάρκεια ζωής τους.