Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ζητείται προσωπικό για την πιο γλυκιά δουλειά στον κόσμο: Δοκιμαστής σοκολάτας



Η κατασκευάστρια εταιρεία της Nutella ψάχνει μη επαγγελματίες για να δοκιμάζουν διάφορα είδη σοκολάτας. Δεν χρειάζεται προϋπηρεσία, προϋπόθεση η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η Ferrero, η εταιρεία που έχει κάνει τη σοκολάτα αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους, ετοιμάζεται να προσλάβει προσωπικό που θα αναλάβει να δοκιμάζει διάφορα συστατικά, όπως διαφορετικά είδη κακάου και φουντούκια. 

Οι 60 τυχεροί, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα είναι επαγγελματίες, θα ξεκινήσουν την εργασία τους στις 30 Σεπτεμβρίου. Θα περάσουν από τρίμηνη εκπαίδευση, στη διάκρεια της οποίας θα οξύνουν τις αισθήσεις της γεύσης και όσφρησης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει, συγκεκριμένα, να χρησιμοποιούν τους σωστούς όρους, προκειμένου να περιγράψουν τα διαφορετικά είδη γεύσεων. 

Πρόκειται για μια δουλειά με χαμηλές απαιτήσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια που δημοσιεύτηκαν από την Openjobmetics για λογαριασμό της Soremartec Italia srl — την εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης της Ferrero. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν αλλεργίες και πρέπει να γνωρίζουν πώς να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στα γραφεία της εταιρείας στο Πεδεμόντιο στην Ιταλία δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrero προσλαμβάνει γευσιγνώστες, αλλά είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται μία τέτοια ευκαιρία σε εξωτερικό προσωπικό.