Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Βρέθηκαν δύο ακόμα κομμάτια από το μοιραίο αεροπλάνο της Malaysia Airlines!



Η εξαφάνιση της πτήσης της Malaysia Airlines MH 370 και η απουσία κάθε ίχνους του αεροσκάφους εδώ και δύο χρόνια αποτελούν το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπορίας. Μέχρι στιγμής μόνο ένα κομμάτι έχει βρεθεί σε ένα μικρό γαλλικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό.

Όμως όπως ανακοινώθηκε χθες από τις αρχές της Μαλαισίας, υπάρχουν άλλα δύο κομμάτια από αεροσκάφος, τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανήκουν στο χαμένο Boeing 777. Τα κομμάτια αυτά βρέθηκαν σε ακτή της Μοζαμβίκης, σχεδόν 6.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχαν εστιαστεί οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους.

Τα δύο νέα στοιχεία, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ανήκουν σίγουρα σε αυτόν τον τύπο αεροπλάνου, και -αν και χρειάζονται πιο προσεκτική εξέταση- μοιάζουν να ανήκουν στην χαμένη πτήση.

Σε κάθε περίπτωση, και αν αποδειχτούν αληθινές οι πρώτες εκτιμήσεις, τότε επιβεβαιώνεται το σενάριο που ήθελε το αεροπλάνο να έχει καταπέσει κάπου βαθιά στον Ινδικό Ωκεανό. Μάλιστα τα νέα αυτά ευρήματα θα μπορούν να αποκαλύψουν στους ειδικούς και κάποιες νέες πληροφορίες για την πορεία της πτήσης όπως για παράδειγμα την γωνία της πτώσης ή αν έγινε έκρηξη στον αέρα.

Πάντως οι έρευνες στο σημείο που υπολογίζεται ότι έγινε η πτώση έχουν καλύψει περίπου το 70% της θαλάσσιας περιοχής, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο, καθώς τότε θα έχει έχει έρθει ο χειμώνας στο νότιο ημισφαίριο κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις ούτως ή άλλως δύσκολες -και πολύ κοστοβόρες- επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους.