Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

Βόρεια Κορέα: Προετοιμασία για αποστολή 5 εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού στη Ρωσία



Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Σιν Γουόν-σικ, ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται να στείλει στη Ρωσία εμπορευματοκιβώτια που μπορεί να περιέχουν έως 4,8 εκατομμύρια οβίδες.

Η Ρωσία, με τα στρατιωτικά της αποθέματα να μειώνονται σταδιακά λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, φαίνεται να στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στη Βόρεια Κορέα για την προμήθεια όπλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Σεούλ, έχουν αποσταλεί τουλάχιστον 10.000 εμπορευματοκιβώτια από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία.

Επιπλέον, η Πιονγιάνγκ έχει στείλει δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα για επιθέσεις στην Ουκρανία.

Τόσο το Κίεβο όσο και η Ουάσινγκτον έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους παραγωγής Βόρειας Κορέας για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Σε αντάλλαγμα για τα πυρομαχικά, η Ρωσία έχει προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με τεχνολογία για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δορυφόρων, καθώς και με άρματα μάχης και αεροσκάφη.

Αναμένεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί σύντομα το Βιετνάμ και τη Βόρεια Κορέα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει περισσότερα πυρομαχικά και να ενισχύσει τη συνεργασία με την Πιονγιάνγκ.