Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Βοήθεια από το Ρότερνταμ στο πρόβλημα της πετρελαιοκηλίδας



Την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας από το λιμάνι του Ρότερνταμ που θα συνδράμει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ρύπανσης του Αργοσαρωνικού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, και στο πλαίσιο του Athens Mayors’ forum που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, παρούσα ήταν και η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, η οποία ευχαρίστησε και τους δύο δημάρχους για την πρωτοβουλία.

Παράλληλα, με την ομάδα των ειδικών που θα έρθουν την Κυριακή, στην Ελλάδα, ο κ. Ahmed Aboutaleb, ενημέρωσε ότι έχει ήδη ζητήσει από την Ολλανδική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την παροχή και τεχνικής βοήθειας.

Ο Γιώργος Καμίνης, στη σύντομη παρέμβασή του, ανέφερε ότι ζήτησε τη συνδρομή του κ. Aboutaleb, δεδομένου ότι η πόλη του Ρότερνταμ, εξαιτίας του μεγάλου λιμανιού, διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι “εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τα αρμόδια υπουργεία. Η ευθύνη και η πρωτοβουλία ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση”.