Σε μια φάρμα στην Καμπότζη φαίνεται πως εκτρέφονται γουρούνια που μόνο μεταλλαγμένα θα τα έλεγε κανείς, καθώς όπως θα δείτε έχω έντονα γραμμωμένους μυς. Οι εικόνες σοκάρουν και έχουν προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις.
Τα γουρούνια είναι αφύσικα μυώδη και πολλά από αυτά δεν μπορούν καν να περπατήσουν. Τα διάφορα βίντεο που έχει δημοσιεύσει στο Facebook η φάρμα με την επωνυμία Duroc Cambodia.
Στα πλάνα φαίνονται τα υπερμεγέθη γουρούνια να μην μπορούν σχεδόν να περπατήσουν λόγω των μυών τους, με αποτέλεσμα τα χτυπούν με ξύλα για να βαδίσουν, ενώ όλα ανεξαιρέτως έχουν επίσης δυσανάλογους όρχεις. Η Duroc Cambodia αναφέρει στις πληροφορίες πως τα γουρούνια ανήκουν σε μια πολύ συνηθισμένη ράτσα οικόσιτων χοίρων, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και ο ιδιοκτήτης της φάρμας είναι πολύ περήφανος για το κοπάδι του, όπως φαίνεται και από τις πολλές αναρτήσεις του.
Ο ίδιος κοινοποιεί τακτικά φωτογραφίες και βίντεο από τα γουρούνια και την πορεία τους από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι να φτάσουν στο απίστευτο μέγεθος που τελικά έχουν. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας φαίνεται πως θεωρεί ότι πρόκειται για μια φυσιολογική κατάσταση αφού δεν διστάζει να πουλήσει το σπέρμα τους για πέντε ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιθυμία για τόσο μυώδη γουρούνια είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής για χοίρους ανάλογα με το βάρος τους.
Η ζήτησή τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία, ειδικά στην Κίνα που είναι η μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης χοιρινού παγκοσμίως. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή και καταδίκη ακτιβιστών και απλών πολιτών, που καταγγέλλουν την χρήση στεροϊδών και ορμονών στα ζώα προκειμένου να αποκτήσουν την συγκεκριμένη εμφάνιση.
Έντονη ήταν και η αντίδραση της PETA, που σχολίασε σχετικά: «Γουρούνια που μοιάζουν με τον Hulk είναι σαν ζωντανός εφιάλτης κι εκτός αυτού επειδή είναι γενετικά μεταλλαγμένα πιθανότατα γεννιούνται με τρομερά επώδυνα προβλήματα υγείας».
Οι πρώτες αναφορές για εκτροφή τέτοιου είδους γουρουνιών ήρθαν στο φως το 2015 και τα πειράματα είχαν γίνει στη Νότια Κορέα και την Κίνα, όπου επιστήμονες προχώρησαν στη μετάλλαξη ενός γονιδίου. Ο σκοπός ήταν να παράγεται περισσότερο άπαχο κρέας υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, από τα 32 γουρούνια που εκτράφηκαν μόνο τα 13 επέζησαν κι αυτά μόλις μέχρι να γίνουν 8 μηνών, ενώ μόνο ένα θεωρήθηκε υγιές.