Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Τραγικό τέλος για 15χρονο μετά από διαφωνία με τον πατέρα του για το iPad



Νεκρός στον κήπο του σπιτιού του, μετά από την κίνηση του πατέρα του να του αφαιρέσει το iPad, βρέθηκε ένας 15χρονος. Λίγες ώρες μάλιστα πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, ο έφηβος είχε στείλει ένα "περίεργο" μήνυμα σε φίλο του.

Κατά την ανακριτική διαδικασία, ο πατέρας του αυτόχειρα δήλωσε ότι δεν είχε παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο την προηγούμενη μέρα της τραγωδίας.

"Πήρα τον Σέρι και έναν φίλο του και τους πήγα για paintball. Όταν τους πήρα φαίνονταν και οι δυο σε καλή κατάσταση. Ρώτησα τον Σέρι αν ήθελε να πάμε να φάμε έξω αλλά είπε ότι θα προτιμούσε να μείνει στο σπίτι. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς στο δωμάτιό του", είπε ο πατέρας από το Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι εκείνο το βράδυ αφαίρεσε από τον γιο του το iPad, προκειμένου να κοιμάται πιο νωρίς. "Ο Σέρι υποστήριξε ότι πρέπει να του επιτραπεί να κρατήσει το iPad. Θυμάμαι είπε "μα δεν καταλαβαίνεις" αλλά δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο".

Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, ο πατέρας βρήκε όλα τα φώτα αναμμένα και θεώρησε ότι ο γιος του είχε βγει έξω για να τραβήξει φωτογραφίες, που ήταν το χόμπι του. Λίγη ώρα όμως αργότερα, έλαβε ένα μήνυμα από φίλο του γιου του, με το οποίο εξέφραζε την ανησυχία του για την τύχη του 15χρονου.

"Άρχισα να ψάχνω το σπίτι και βρήκα την φωτογραφική του μηχανή στο πάτωμα", είπε ο πατέρας, ο οποίος στη συνέχεια βγήκε στον κήπο και εκεί βρήκε το άψυχο σώμα του γιου του, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στο πτώμα, διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει από ασφυξία ενώ η αστυνομία ερεύνησε τον υπολογιστή και το κινητό του εφήβου και βρέθηκε ότι το τελευταίο βράδυ του είχε στείλει μήνυμα σε φίλο του, στο οποίο έγραφε "πρέπει να τελειώσω κάτι που με ανησυχεί".

Κατά την ανάκριση έγινε, επίσης, γνωστό, ότι ο 15χρονος έπασχε από κατάθλιψη και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση χαπιών, πριν από ένα χρόνο. Παρακολουθούνταν μάλιστα από ψυχίατρο, ο οποίος είχε διαγνώσει, ακόμη, σύνδρομο Άσπεργκερ (ήπια μορφή αυτισμού) και σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.