Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 -

Τα στρατεύματα στην κεντρική Ρωσία τέθηκαν στην πλήρη μαχητική ετοιμότητα στα πλαίσια του έκτακτου ελέγχου



Ο Ανώτατος Στρατάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν διέταξε την Δευτέρα να διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδιας, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού στη σύσκεψη με διευθύνον σώμα του στρατιωτικού οργάνου στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της αμύνης του κράτους.

"Σύμφωνα με τη διαταγή του τα στρατεύματα της περιοχής, ένα μέρος αεροπορικών δυνάμεων άλλων στρατιωτικών περιοχών, πεζοναυτικών δυνάμεων και της μεταφορικής και στρατιωτικής αεροπορίας από τις 09:30, ώρα Μόσχας, τίθενται στη μαχητική ετοιμότητα "Πλήρης", είπε ο Υπουργός Αμύνης. 

Όπως δήλωσε ο Σοϊγκού, ο έκτακτος έλεγχος μαχητικής ετοιμότητας της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής θα γίνει από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα τίθενται όχι μόνο οι δυνάμεις αυτής της περιοχής, αλλά και ένα μέρος της αεροπορίας σε άλλες περιοχές, δυνάμεις πεζοναυτών και της στρατιωτικής μεταφορικής αεροπορίας, διευκρίνισε ο Σοϊγκού.

Ανέθεσε στον αρχηγό των Αεροπορικών Διαστημικών δυνάμεων Βίκτωρ Μπονταριόφ στα πλαίσια του έκτακτου ελέγχου στρατευμάτων της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής να επεξεργαστούν τις υποθέσεις εγκατάστασης των αεροπορικών δυνάμεων σε αεροδρόμια άμεσης δράσης της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής και να οργανώσουν την προετοιμασία στρατευμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας και της αντιαεροπορικής άμυνας, της Αεροπορίας μακρινών αποστάσεων και της Στρατιωτικής Μεταφορικής Αεροπορίας.

"Να γίνει επεξεργασία υποθέσεων εγκατάστασης των αεροπορικών δυνάμεων σε αεροδρόμια άμεσης δράσης της Κεντρικής Στρατιωτικής περιοχής με μετέπειτα εκτέλεση εκπαιδευτικών υποθέσεων (στα πλαίσια του ελέγχου)", είπε ο Υπουργός Αμύνης.

Επίσης διέταξε στον αρχηγό των πεζοναυτικών δυνάμεων να επεξεργαστούν τις υποθέσεις της μεταφοράς στρατευμάτων με μετέπειτα προετοιμασία στη δράση σε άγνωστους χώρους ασκήσεων.

"Κατά τη διάρκεια της πρακτικής δράσης να προβλέπονται διάφορες μέθοδοι αποβίβασης στρατευμάτων, ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί μέγιστος αριθμός οχημάτων της Στρατιωτικής Μεταφορικής Αεροπορίας και μεταφορικών ελικοπτέρων", ζήτησε ο Σοϊγκού.

Επίσης ανέθεσε στους αναπληρωτές του να "επεξεργαστούν τις υποθέσεις διαθεσμικής συνεργασίας, εκτέλεσης υποθέσεων επιστράτευσης και της εδαφικής άμυνας ".

Πέραν τούτου, θα ελεγχθούν οι ενέργειες ομοσπονδιακών και περιφερειακών αρχών σε συνθήκες του πολέμου. "Χρειάζεται από κοινού με τις ομοσπονδιακές αρχές της εκτελεστικής εξουσίας να επεξεργαστούν τις υποθέσεις διαθεσμικού σχεδιασμού, οργάνωσης της συνεργασίας, πρακτικής εκτέλεσης υποθέσεων επιστράτευσης και εδαφικής άμυνας ", είπε ο Υπουργός Αμύνης στη σύσκεψη με διευθύνον σώμα του στρατιωτικού οργάνου στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης της αμύνης του κράτους