Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφυγόπουλων που έπεσαν θύματα βιασμού στην Τουρκία



Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες προσφυγόπουλων που έπεσαν θύματα βιασμού σε κέντρο φιλοξενίας στην Τουρκία, που μάλιστα θεωρείται «υποδειγματικός», σε μια υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες.

Θύτης ένας συντηρητής του προσφυγικού καταυλισμού του Νιζίπ, στην επαρχία του Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον οκτώ παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan ενώ η εφημερίδα Birgun  κάνει λόγο ακόμα και για 30 παιδιά.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αναφέρει ότι ο 27χρονος άνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 230 ετώνπροσέγγιζε τα παιδιά προσφέροντάς τους χρηματικά ποσά για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Ο Ε.Ε. με φώναξε και με πήγε στην τουαλέτα. Μου προσέφερε 1,5 λίρα για σεξ. Αρνήθηκα. Τότε μου έβγαλε απότομα το παντελόνι και με βίασε», κατέθεσε στο δικαστήριο ένα αγόρι με τα αρχικά Α.Ντ. «Λίγες ημέρες αργότερα, με φώναξε και πάλι, αλλά εγώ έτρεξα. Την επόμενη ημέρα, με άρπαξε και πάλι, με τράβηξε στην τουαλέτα και μου έκανε το ίδιο», συμπλήρωσε το παιδί.

Ένα άλλο αγόρι ηλικίας 12 ετών, κατέθεσε πώς ο άνδρας, ο οποίος επέλεγε προσεκτικά «τυφλά» σημεία για τις επιθέσεις ώστε να μην καταγραφεί από κάμερες, τον παρενόχλησε σεξουαλικά. «Κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, ο Ε.Ε με φώναξε στο ντους και μου είπε ότι θα μου δώσει 5 λίρες. Πήγα κοντά του. Αρχικά με χάιδευε σε διάφορα σημεία του σώματός μου, μετά άρχισε να αγγίζει τα γεννητικά μου όργανα, αλλά δε με βίασε», είπε το αγόρι.

Ένα τρίτο παιδί εξήγησε πώς κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του 27χρονου, λέγοντας πως ο άνδρας τον προσέγγισε δίνοντας του 10 λίρες, αλλά εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι ο δράστης έφυγε για λίγα λεπτά από το σημείο, απομακρύνθηκε και ειδοποίησε τον πατέρα του.

«Έτρεξα μακριά. Πήγα στον πατέρα μου και του είπα τα πάντα. Τότε πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και τους είπα τι συνέβη», συμπλήρωσε το αγόρι.