Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στο Ιράκ όποιος πολίτης θέλει βάζει υποψηφιότητα για υπουργός



Ιστοσελίδα που δίνει την ευκαιρία στους Ιρακινούς να διεκδικήσουν μια θέση υπουργού λάνσαρε σήμερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της χώρας Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι, στην προσπάθειά να συγκροτήσει την ομάδα του, με φόντο το διασπασμένο πολιτικό τοπίο.

Ο 76χρονος Μάχντι, πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ, διορίστηκε πρωθυπουργός στις 2 Οκτωβρίου από τον νέο πρόεδρο του Ιράκ Μπαχράμ Σάλεχ, ο οποίος εξελέγη από το κοινοβούλιο. Θα πρέπει να του παρουσιάσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου έναν κατάλογο υπουργών, με τον κίνδυνο να εγκαταλείψει τη θέση του αν δεν τα καταφέρει.

Ο Αμπντέλ Μάχντι έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα που δίνει την ευκαιρία στους Ιρακινούς και στις Ιρακινές ηλικίας 30 ετών και άνω να προτείνουν την υποψηφιότητά τους για να γίνουν υπουργοί.

Οι υποψήφιοι πρέπει να αναφέρουν προσωπικές πληροφορίες αλλά και τις πολιτικές τους απόψεις και να δηλώσουν αν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Προκειμένου να γίνουν μέλη της κυβέρνησης, πρέπει επίσης να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου ή κάτι ισοδύναμο, όπως προσθέτει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει στη συνέχεια να επιλέξουν το υπουργείο του οποίου θέλουν να ηγηθούν και να γράψουν μια μικρή έκθεση για δύο θέματα: τι σημαίνει να είναι κάποιος «ένας επιτυχημένος ηγέτης» και «πώς διαχειριζόμαστε τις ομάδες με αποτελεσματικό τρόπο».

Θα πρέπει επίσης να δηλώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα αν γίνουν υπουργοί και να παράσχουν «πραγματιστικές λύσεις» για τον τρόπο διαχείρισης του υπουργικού προγράμματός τους.