Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Στη Ρωσία έγιναν επιτυχείς δοκιμές του μοναδικού υποβρυχίου



ΜΟΣΧΑ.  Με πυραυλικούς βομβαρδισμούς στο παράλιο στόχο ολοκληρώθηκε στο Βόρειο Στόλο το σετ δοκιμών του ηλεκτροκίνητου υποβρυχίου «Novorossiysk» τύπου 636 «Varshavyanka» με κινητήρα ντίζελ. Το πλήρωμα πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλου από τη θάλασσα Μπάρεντς στο στόχο στο χώρο ασκήσεων Τσιζά στην περιφέρεια της πόλης Αρχάγγελσκ.

Κατά την παραμονή του στο Βόρειο Στόλο από το Νοέμβριο της περσινής χρονιάς το υποβρύχιο επιτυχώς πραγματοποίησε την κάθοδο στο βυθό στο μέγιστο βάθος και πέρασε από έλεγχο οπλικών και τεχνικών συστημάτων κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης πρακτικών βομβαρδισμών με τορπίλιες και πυραύλους στη θάλασσα του Μπάρεντς. 
Το πλήρωμα του ηλεκτροκίνητου υποβρυχίου «Novorossisk» με κινητήρα ντίζελ εκτέλεσε υποθέσεις στα πλαίσια της μαχητικής προετοιμασίας του υποβρυχίου στη βάση και στη θάλασσα. Κάθε στρατιώτης στο υποβρύχιο έκανε εκπαίδευση στους εκπαιδευτικούς προσομοιωτές του Βόρειου στόλου.

Σήμερα το πλήρωμα ολοκλήρωσε το κύκλο της βασικής προετοιμασίας του σκάφους, έκανε εφοδιασμό και τώρα είναι πλήρως έτοιμο στην εκτέλεση της μετάβασης από το ένα στόλο στο άλλο, από τη θάλασσα Μπάρεντς στη Μαύρη θάλασσα στη θέση της μόνιμης εγκατάστασης στο Νοβοροσσίσκ.

Το «Novorossiysk» ανήκει στην κατηγορία υποβρυχίων με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, έχει στον οπλισμό, ειδικότερα, το σετ πυραύλων, ικανών να χτυπούν θαλάσσιους στόχους σε απόσταση μέχρι 350 χλμ και παράλιους στόχους σε απόσταση μέχρι 2500 χλμ.

Μέχρι το 2020 στη σύνθεση του Στόλου της Μαύρης θάλασσας προγραμματίζεται να ενταχτούν 6 υποβρύχια με κινητήρα ντίζελ (τύπου 636 «Varshavyanka»), 28 πλοία, 5 κότερα, 45 αεροσκάφη και ελικόπτερα.