Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 -

Σταν Γκρίνμπεργκ: Πού είναι και τι κάνει ο πρώην σύμβουλος του Μητσοτάκη;



Ηταν ο άνθρωπος που του έδινε το… ραπόρτο και τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα της κάλπης. Στις ευρωκάλπες απέτυχε παταγωδώς από πλευράς στρατηγικής και ξέμεινε από μαντεψιές. Εγιναν γνωστά και κάποια… παρατράγουδά του και η συνεργασία διεκόπη μετά επαίνων.

Ολα τα παραπάνω αφορούν τον αυτοαποκαλούμενο «γκουρού» της επικοινωνίας, Σταν Γκρίνμπεργκ, που για να μην τον αδικούμε, έβαλε και αυτός το… λιθαράκι του για την κυριαρχία Μητσοτάκη.

Εμαθα λοιπόν ότι ο «γκουρού» επέστρεψε στην Ουάσιγκτον και έχει πιάσει δουλειά για τους Δημοκρατικούς. Μάλιστα, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τα των ισορροπιών, ήταν από αυτούς που έκαναν τις αναλύσεις των δημοσκοπήσεων μετά το καταστροφικό debate για τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που έβλεπαν να έρχεται καταστροφή για τους Δημοκρατικούς.

Λένε, λοιπόν, πηγές από τις ΗΠΑ, ότι ο Γκρίνμπεργκ ήταν από εκείνους που έστελνε στο επιτελείο Μπάιντεν σχετικά σημειώματα («χαρτάκια»), τα οποία προέτρεπαν τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει τη μεγάλη κίνηση… εξόδου από τη διαδικασία ως μόνη ελπίδα για… comeback των Δημοκρατικών. Αλήθεια ή ψέματα, θα σας γελάσω. Εκείνο πάντως που είναι αλήθεια είναι ότι ο «γκουρού» είχε παίξει σημαντικό ρόλο στα επικοινωνιακά και στη στρατηγική του Κλίντον και είναι ένα από τα πρόσωπα που… ακούνε στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Από τη στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής