Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Σημαντική και ουσιαστική συνέντευξη Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην εφημερίδα "Ρεπόρτερ"



Αποσαφηνιστική πολλών κρίσιμων θεμάτων η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο πρώτο φύλλο του «Ρεπόρτερ». Ο Πρόεδρος ανέπτυξε τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί το φλέγον ζήτημα του Κυπριακού, το Κεφάλαιο «Εγγυήσεις – Ασφάλεια». 

Έκανε, ταυτόχρονα, σαφές, ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το Περιουσιακό, το Εδαφικό, οι Εγγυήσεις, τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, το θέμα των βασικών ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι τα δυσκολότερα κεφάλαια του Κυπριακού που απομένουν ανοικτά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
 Mea culpa για Ρίκκο 
 
«Ο Γενικός Ελεγκτής να περιοριστεί στο ρόλο του»
  
Η τόνος της φωνής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ανέβηκε όταν η συζήτηση έφθασε στο θέμα του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Είναι αδιανόητο, συνέχισε, ο λαός να καλείται να εκλέξει Πρόεδρο, οι αποφάσεις του οποίου θα εξαρτώνται από την έγκριση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή. «Θα πρέπει ο καθένας να περιοριστεί στο ρόλο που το Σύνταγμα καθορίζει» συμπλήρωσε. Για το θέμα του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και άλλων διορισμών που θεωρούνται αποτυχημένοι, ο Πρόεδρος είπε ότι κάνει την αυτοκριτική του και κατά καιρούς διαπιστώνει σφάλματα που διέπραξε και διαπράττει.
 

Πηγή κειμένου: 

reporter.com.cy