Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σέρβος πρόεδρος κατά Κροατίας: «Ήσασταν… αδέρφια με τους Αλβανούς μόνο όταν σκοτώνατε Σέρβους»



Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς, η οποία σε επίσκεψή της στην Αλβανία είπε ότι «οι Κροάτες και οι Αλβανοί είναι αδέλφια στον πόλεμο».

Ο Βουλίν είπε ότι «είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι οι πολιτικοί της Κροατίας δεν μπορούν να απαλλαγούν από το βαθύ και σύνθετο συναίσθημα (κόμπλεξ) προς τη Σερβία και τους Σέρβους».

«Το μόνο ορθό είναι οι Αλβανοί με τους Κροάτες ήταν αδέλφια όταν συμμετείχαν  στη δολοφονία των Σέρβων. Λυπάμαι που εκφράζεται έτσι η κροατική πολιτική, καθώς δεν είναι σε θέση να βρει έναν άλλο τρόπο επαφής με το περιβάλλον της, ώστε με κάποια άλλη αξία να αποκαλέσει κάποιον αδελφό», είπε ο Βουλίν στους δημοσιογράφους.

Το να συμμετέχει κανείς στη δολοφονία Σέρβων, συνέχισε ο Βουλίν, δεν είναι κάτι που κάνει αδελφό με κάποιον, και φυσικά όχι υπερήφανο και πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί της Κροατίας θα πρέπει να ντρέπονται για αυτά που λένε», σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση.