Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Serial killer στην Κύπρο: Σε εξέλιξη επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη και στο Ξυλιάτο για την ανάσυρση των βαλιτσών



Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό έφτασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, καθώς ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες για την ανεύρεση των πτωμάτων των δολοφονημένων γυναικών από τον 35χρονο serial killer «Ορέστη», ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, γνωστοποίησε το Μ. Σάββατο πως στις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό εντοπίστηκαν, τελικώς, δύο αντικείμενα -πιθανότατα βαλίτσες. Οι Αρχές έχουν σηματοδοτήσει την περιοχή, προκειμένου να ανασυρθούν οι δύο βαλίτσες που πιθανώς περιέχουν τρία πτώματα - θύματα του 35χρονου.

Η επιχείρηση άρχισε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, εντούτοις παρουσιάζονται προβλήματα με αποτέλεσμα να καθυστεί. Αρκετοί φαίνεται να είδαν τις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μτσερό, όπου σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος, έβαλε τα πτώματα της 39χρονης Maricar Valdez Arquiola, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης Elena Natalia Bunea.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς με χειροπέδες στα χέρια και υπό την συνοδεία αστυνομικών, κατευθύνθηκε χθες στην Κόκκινη Λίμνη όπου υπέδειξε ο ίδιος συγκεκριμένο σημείο στου αστυνομικούς. Ακολούθως, μεταδόθηκε πληροφορία για εντοπισμό βαλίτσας. Ο 35χρονος, μετά την υπόδειξη του σημείου, μπήκε εντός του οχήματος της Αστυνομίας και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, αλλά και τα μέλη ιδιωτικής εταιρείας. Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τα πτώματα δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ύποπτο αντικείμενο στη λίμνη Ξυλιάτου
Παράλληλα, οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και στο φράγμα το Ξυλιάτου. Χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε «κάτι», το οποίο έχει σταλεί για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ίδια ενημέρωση έκανε λόγο «για πράγμα που δεν συνάδει με το περιβάλλον εκεί». Παρόλα αυτά σήμερα παρατηρείται μια στασιμότητα στην επιχείρηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειωθεί ότι ο «Ορέστης» παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το Μ. Σάββατο, όπου ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ήμερες το διάταγμα προσωποκράτησης του.

Κατά την παρουσία του στο δικαστήριο, ότι ο 35χρονος - καθ' ομολογίαν - κατά συρροήν δολοφόνος, ομολόγησε τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε ιδιόχειρες καταθέσεις.

Στις σχετικές σημειώσεις του 35χρονου, που «ψάρευε» τα θύματά του με το ψευδώνυμο «Ορέστης», κατονομάζει το θύμα του το οποίο πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα. Η άτυχη γυναίκα είναι η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, όπως ο ίδιος ο δολοφόνος ομολόγησε.

 

Πηγή: Sigmalive.com