Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 -

Σάνεν Ντόχερτι: Πέθανε στα 53 της χρόνια μετά τη μάχη της με τον καρκίνο



Ανείπωτη θλίψη προκάλεσε η είδηση θανάτου της Σάνεν Ντόχερτι που άφησε την τελευταία της πνοή χθες το Σάββατο (13.07.2024), μετά από τον δύσκολο αγώνα που έδινε με τον καρκίνο.

Την είδηση ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Σάνεν Ντόχερτι στο People, αναφέροντας πως τις τελευταίες της ώρες είχε κοντά της τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.

Ο αγώνας της με τον καρκίνο

Ο αγώνας της η Σάνεν Ντόχερτι ξεκίνησε το 2015, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Γνωστή για τους ρόλους της στο «Beverly Hills, 90210» και το «Charmed», μίλησε δημόσια για τα όσα έζησε και για το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Η μάχη της δεν σταμάτησε εκεί καθώς το 2016 έμαθε από τους γιατρούς της πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να κάνει 8 κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Αν και το 2017 η κατάσταση της υγείας της ήταν καλύτερη, το 2018 ανακοίνωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν αυξηθεί.

Το 2020 ανακοίνωσε πως ο καρκίνος του μαστού είχες επιστρέψει και βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Δυστυχώς λόγω της κατάστασης ο καρκίνος είχε προλάβει να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματός της.

Όσο περνούσε ο καιρός, τα νέα για την υγεία της δεν ήταν καλά. Μέχρι την τελευταία τριετία της ζωής της πάλευε σκληρά να νικήσει το «τέρας» τη στιγμή που χώριζε μετά από 11 χρόνια γάμου με τον Κουρτ Ισβαριένκο.

«Θα είναι δύσκολο αν πεθάνω πριν από τη μητέρα μου»

Λες και το αισθανόταν, η Σάνεν Ντόχερτι πριν από κάποιο διάστημα και κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της στο podcast «Let’s Be Clear», ανέφερε: «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για την μητέρα μου αν πεθάνω πριν από εκείνη», και συνέχισε:

«Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω τα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».