Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πούτιν: «Η ουκρανική επίθεση στο Κούρσκ αποτελεί μία μεγάλης κλίμακας πρόκληση»



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις ενέργειες του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια Κουρσκ ως «μεγάλης κλίμακας πρόκληση» κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη της κυβέρνησης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα στην περιφέρεια Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις σε ρωσικό έδαφος, κάτι που το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει.

 

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ρωσικές πηγές ισχυρίζονται ότι απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις, αποτρέποντας τους από το να προχωρήσουν βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος​.

Ορισμένοι Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ουκρανία ενδέχεται να προσπαθεί να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για να αποσπάσει τις ρωσικές δυνάμεις από άλλες περιοχές ή να χρησιμοποιήσει τον σταθμό ως μοχλό πίεσης.

Άλλοι θεωρούν ότι οι επιθέσεις αυτές είναι ένας αντιπερισπασμός για την ανακατάληψη περιοχών στην περιφέρεια της Ζαπορίζια​.