Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 -

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εισβάλουν στο Μπέλγκοροντ



Μια κίνηση που υποδηλώνει απελπισία οι Ουκρανοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στην ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Όμως και αυτήν την φορά οι ρωσικές δυνάμειος με μπαράζ βομβαρδισμών από το πυροβολικό αλλά και με  θερμοβαρικές ρουκέτες κατάφεραν συντριπτικά χτυπήματα εναντίον τους και τους απώθησαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διαφύγει σε δασική έκταση, όπου δέχονται ανηλεείς επιθέσεις από ρωσικά FPV. Η επιδρομή έγινε από δύναμη πεζικού και δεν διέθετε υποστήριξη από τεθωρακισμένα οχήματα.

Oι Ουκρανοί κάνουν λόγο για μια δύναμη 500 ανδρών.

 

 

Η σημερινή ρωσική πυραυλική επίθεση ήταν μαζικότερη και μεγαλύτερη ακόμα και από τη χθεσινή!

Συνολικά εκτοξεύθηκαν 127 πύραυλοι και 109 ρωσικά Geranium (Shahed-136) και τα νούμερα αυτά αποτελούν ρεκόρ για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ένας από τους βασικότερους στόχους της ρωσικής επιχείρησης ήταν το λιμάνι της Οδησσού, οι υποδομές του και οι δεξαμενές καυσίμων, από τις οποίες τροφοδοτούνται οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντόνμπας.

Χθες τα ρωσικά μου βαπτιστικά έπληξαν τους πύργους Μπόϊκο, οι οποίοι βρίσκονται ανατολικά του Φιδονησίου στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι πύργοι είναι εξέδρες εξόρυξης υδρογονανθράκων που ανήκουν στην ουκρανική εταιρεία Chornomornaftogaz.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πυραύλους cruise Kh-22M ή την πιο σύγχρονη έκδοση αυτού του τύπου,  τον Kh-32.

Τους εκτόξευσαν ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-22M3.

Οι κινήσεις των Ρώσων δείχνουν ότι θέλουν να διακοπεί η τροφοδοσία των ουκρανικών δυνάμεων σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, που σημαίνει ότι ετοιμάζονται για να καταλάβουν άμεσα τις επόμενες ημέρες τρεις πόλεις:

Ποκρόβσκ, Τορέτσκ και Τσάσιβ Γιαρ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο χθεσινό βομβαρδισμό της Οδησσού οι Ρώσοι έπληξαν χώρο στάθμευσης στρατιωτικών φορτηγών.

Κατέστρεψαν πάνω από 40!