Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν ολοταχώς μέσα στο στρατηγικό Τσάσιβ Γιαρ



Και ενώ τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμένα πρός τη Μέση Ανατολή και την πιθανή γενίκευση μιας πολεμικής κλιμάκωσης Ισραήλ και Ιράν, βορειότερα οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους σε Χάρκοβο και  στην πόλη του Τσάσιβ Γιαρ με συνεχόμενους βομβαρδισμούς και επιχειρήσεις βαθιάς διείσδυσης πρός το εσωτερικό της  Ουκρανίας , με τους  Ουκρανούς να κάνουν πίσω συνεχώς προσπαθώντας να κρατηθούν σε κάποιες καινούριες αμυντικές θέσεις.

 

 Οι συγκρούσεις πλέον διεξάγονται και  από σπίτι σε σπίτι, ενώ στις επιχειρήσεις προώθησης συμμετέχουν και οι επίλεκτες μονάδες των ρωσδικών ειδικών δυνάμεων Spetsnz , που ανοίγουν το δρόμο πρός την κατάληψη του Tσάσιβ Γιαρ. Η πτώση της συγκεκριμένης πόλης θα αποτελέσει το στρατηγικό άνοιγμα για τους Ρωσους πρός  την περιφέρεια του Ντονέτσκ, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις  θέλουν να καταλάβουν την ευρύτερη περιοχή όσο το δυνατόν πιο σύντομα ,ώστε κατόπιν να προχωρήσουν στις επόμενες πόλεις όπως η Κοσταντινόβκα, το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Αυτά σε συνδιασμό με τους στρατηγικούς βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις σηματοδοτούν την αρχή για το τέλος της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, που μάταια οι δυτικές δυνάμεις προσπάθησαν να μετατρέψουν σε ένα πόλεμο μεγάλης κλίμακας και που ακόμα ενδεχομένως να αποσκοπούν σε αυτό, παρά όλες τις ενδείξεις που δείχνουν πως το παιχνίδι για την Δύση έχει οριστικά χαθεί και όλα οδηγούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Κρεμλίνο να διατηρεί το πάνω χέρι.