Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Οι 379 επιβάτες τρέχουν να σωθούν από το φλεγόμενο αεροπλάνο της Japan Airlines



Τον τρόμο έζησαν οι 379 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Japan Airlines, το οποίο φέρεται να συγκρούστηκε, κατά την προσγείωση, με το αεροπλάνο της ακτοφυλακής και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι 379 επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν έξι άτομα. Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος, όμως οι άλλοι πέντε δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ, σύμφωνα με το Reuters.

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ’ οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ έδειχναν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ ήταν καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε σε αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

«Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

Τα ατυχήματα που αφορούν αεροσκάφη είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία. Το πιο σοβαρό από αυτά συνέβη το 1985, όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines συνετρίβη μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, σκοτώνοντας 520 ανθρώπους, μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στον κόσμο.

Βίντεο μέσα από το αεροσκάφος…