Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 -

O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστoδουλίδης, ενημέρωσε την Ομογένεια της Νέας Υόρκης



Στη δέσμευση ότι η κυπριακή διακυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού προχώρησε, ενώπιον των εκπροσώπων της κυπροαμερικανικής ομογένειας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστόδουλίδης, στο πλαίσιο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων Terrace on the Park.

Επρόκειτο για μια ανοικτή εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από τα κυπριακά σωματεία, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον κ. Χριστοδουλίδη να ενημερώσει εκτενώς την ελληνοκυπριακή ομογένεια για την πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τη στόχευση εν όψει της παρουσίας του για την εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ευχόμενος στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και την κυπριακή αντιπροσωπεία καλή επιτυχία στις συναντήσεις τους κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το ταξίδι στη Νέα Υόρκη θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Κύπρο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, εστιάζοντας στο ενωτικό κλίμα που επικρατεί στην Κοινότητα.

«Η κοινότητά μας είναι ενωμένη», δήλωσε ο κ. Κρίστοφερ, αναφέροντας την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την AHEPA και τη Χιακή Ομοσπονδία μεταξύ αυτών που ήταν παρόντες. «Όλες οι ομοσπονδίες είναι εδώ, ενωμένες στις προσπάθειές μας στην Ουάσιγκτον», συνέχισε. «Είναι μια στιγμή που είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Ελληνοαμερικανοί· οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν την καλύτερη σχέση με την Ελλάδα και με την Κύπρο, και θα προχωρήσουμε μπροστά».

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, καλωσόρισε επίσης τον κ. Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η AHEPA και η κοινότητα στέκονται στο πλευρό του στον αγώνα για μια ελεύθερη Κύπρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΟΗΕ, ενώ σε ανάλογη τοποθέτηση προχώρησε και η πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μαρία Πάππας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε θερμά τους ομογενείς για τις διαχρονικές προσπάθειές τους, αλλά και το γεγονός ότι διατηρούν άσβεστη τη φλόγα για την επανένωση του νησιού υπό δίκαιους όρους, εστιάζοντας και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.