Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Ο εγκαταλελειμμένος σκύλος από τα Χανιά που έγινε γραμματόσημο στη Γερμανία



Η απίστευτη ιστορία του εγκαταλελειμμένου σκύλου που συγκινεί...

Το Σεπτέμβριο του 2017 ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων», έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια κάτοικο του Γαλατά Χανίων.

Η γυναίκα περιέγραφε σοκαρισμένη ότι εμφανίστηκε ένας παραμορφωμένος σκύλος «που δεν έχει ούτε μάτια ,ούτε αυτιά, ούτε μαλλιά και αποτελεί εστία μόλυνσης για το χωριό». Ήταν δε βέβαιη,» ότι τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναδεί».

Ζήτησε από το σύλλογο να καλέσει έναν κτηνίατρο για να του κάνει άμεσα ευθανασία.

Το άτυχο σκυλάκι το είχαν δέσει σε ένα δέντρο για να μην κυκλοφορεί και μολύνει το χωριό.

Ένας εθελοντής πήγε και πήρε το ζώο και το μετέφερε σε κτηνιατρείο.

Ο άτυχος σκυλάκος είχε φλεγμονή στα μάτια και τροφική αλλεργία,ασθένειες απολύτως ιάσιμες με την κατάλληλη πολύμηνη θεραπεία. Το πρώτο διάστημα φιλοξενήθηκε στο κτηνιατρείο,ακολουθούσε εντατική φαρμακευτική αγωγή,ειδική διατροφή και χρειαζόταν καθημερινό μπάνιο με ειδικά σαμπουάν που ανέλαβε το προσωπικό του κτηνιατρείου.

Όταν τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν ο Φράνκι που πλέον ήταν μεγαλύτερος από 7 ετών πήγε προσωρινά σε σπίτι φιλοξενίας και έψαχνε μόνιμη οικογένεια.

Η οικογένεια αυτή δε βρέθηκε στην Ελλάδα με τα χιλιάδες ταλαιπωρημένα αδέσποτα και η φιλοξενία είχε τελειώσει οπότε η μόνη επιλογή ήταν να ξανα γυρίσει στο δρόμο.

Και τότε τον ανέλαβε η κα Ελισσάβετ Ηλιάκη-πρόεδρος του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ» που πήρε το Φράνκι στο καταφύγιο.Του έφτιαξε δικό του χώρο,ώστε να είναι μόνος του για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του με τα καθημερινά μπάνια και με ειδική φροντίδα να γίνει ξανά ένας πανέμορφος σκύλος. Εντατικά άρχισε να ψάχνει υιοθεσία στο εξωτερικό,ώσπου μια οικογένεια από τη Γερμανία,ζήτησε να υιοθετήσει τον πολύπαθο Φράνκι και τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Μια μέρα έφτασε στο σύλλογο ένα γράμμα όπου τα γραμματόσημα είχαν τη φωτογραφία του Φράνκι!!!!!

Ο «σκύλος του Φρανκεστάιν» της Ελλάδας, έγινε υπέροχο γραμματόσημο στη Γερμανία….