Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Νεκρός δήμαρχος: Τον σκότωσε γιατί απέλυσε τον πατέρα του – Εκδίκηση μετά την αυτοκτονία



Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησαν οι αρχές για τη δολοφονία του δημάρχου του Mouscron. Ο δήμαρχος βρέθηκε νεκρός από τη γυναίκα του.

Ο δήμαρχος Alfred Gadenne βρέθηκε νεκρός σε νεκροταφείο στο Mouscron από τη γυναίκα του. Η δολοφονία του, που αποδίδεται στον Nathan Duponcheel, φέρεται να αποτέλεσε πράξη εκδίκησης μετά την αυτοκτονία του πατέρα του.

Ο 18χρονος κατηγορούσε τον δήμαρχο του Mouscron, κοντά στα γαλλικά σύνορα, για το γεγονός πως ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του και αυτοκτόνησε το 2015.

Άγρια δολοφονία μετά την απόλυση και την αυτοκτονία

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός 18χρονου χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά του. Το πτώμα του δημάρχου ανακαλύφθηκε από τη σύζυγό του το βράδυ της Δευτέρας στο κοιμητήριο Luigne.

Η τοπική εφημερίδα Sudpresse αναφέρει πως ο Duponcheel παραδόθηκε στην αστυνομία τη Δευτέρα. Ο πατέρας του νεαρού Olivier είχε απολυθεί από τη δουλειά του στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Mouscron.

Έπεσε τότε σε κατάθλιψη και έβαλε τέλος στη ζωή του στα 50 του χρόνια την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2015. Ο γιος του κατηγορούσε τις τοπικές αρχές για τον θάνατό του και φέρεται να σκότωσε τον δήμαρχο για να πάρει εκδίκηση.

Ο 71χρονος ήταν δήμαρχος της βιομηχανικής πόλης Mouscron με 57.000 κατοίκους. Ο θάνατός του σόκαρε τη χώρα, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τον τρόμο του μετά την άγρια δολοφονία. «Έμαθα με τρόμο για τη βίαιη δολοφονία του Alfred Gadenne», έγραψε σε tweet του ο πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel. «Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».