Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Νέα Υόρκη: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ – Ποιος ήταν ο συνωμοσιολόγος Μαξ Ατζαρέλο



Την τελευταία του πνοή άφησε ο άνδρας, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε χθες, Παρασκευή, έξω από το δικαστήριο, όπου γίνεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στο Μανχάταν. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού μετά από την σοκαριστική αυτοπυρπόλησή του στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

πυρπολήθηκε άνδρας στο Μανχάταν

Ο άνδρας ήταν ο 37χρονος Μαξ Ατζαρέλο. Σύμφωνα με μαρτυρίες πριν αρχίσει να περιλούζεται με βενζίνη, κρατούσε ένα πλακάτ, που ανέγραφε έναν σύνδεσμο της αμερικανικής διαδικτυακής πλατφόρμας Subtack. Σε αυτήν πολλές φορές εξέθετε τις πολιτικές του απόψεις, καθώς και θεωρίες συνωμοσίας. Πέταξε επίσης και φυλλάδια, που περιείχαν αναφορές στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και τον πρώην αντιπρόεδρο Αλ Γκορ. 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο Μάξγουελ Ατζαρέλο πέθανε λίγο πριν τις 23:00 τοπική ώρα το βράδυ της Παρασκευής μετά την εισαγωγή στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Cornell University.

ο ανδρας που αυτοπυρπολήθηκε στο Μανχάταν 1

«Λέγομαι Μαξ Ατζαρέλο και είμαι ερευνητής, που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν. Η ακραία πράξη διαμαρτυρίας έγινε για να προσελκύσω την προσοχή σε μια επείγουσα, σημαντική ανακάλυψη: Είμαστε τα θύματα ενός αυταρχικού απατεώνα και η κυβέρνησή μας (μαζί με πολλούς από τους συμμάχους μας) ετοιμάζονται για ένα αποκαλυπτικό φασιστικό παγκόσμιο πραξικόπημα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τελευταία ανάρτησή του στο Substack.

ΗΠΑ: Ποιος ήταν ο Μαξ Ατζαρέλο

Ο 37χρονος αυτόχειρας ήταν κάτοικος του Σεντ Ουγκουστίν στη Φλόριντα και πέρσι είχε συλληφθεί τρεις φορές. 
Η πρώτη φορά ήταν στις 19 Αυγούστου επειδή είχε πετάξει κρασί σε ένα κορνιζαρισμένο αυτόγραφο του Μπιλ Κλίντον στο λόμπι του ξενοδοχείου Casa Monica Hotel. Δύο μέρες αργότερα συνελήφθη και πάλι επειδή κατέβασε το παντελόνι και φώναζε σε πελάτες του ίδιου ξενοδοχείου, ενώ ένας αστυνομικός τον είδε να βουτά σε σιντριβάνι γειτονικού σπιτιού και να βρίζει τους πελάτες «με εκφοβιστικό τρόπο».

ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στο Μανχάταν 2

Την τρίτη φορά, στις 24 Αυγούστου, συνελήφθη για την καταστροφή πινακίδας με τα έγγραφα της αστυνομίας να αναφέρουν ότι ήταν άνεργος και είχε αυτοκτονικές τάσεις. 


 

Ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στο Μανχάταν 3

Παρέμεινε σε φυλακή της κομητείας Σεντ Τζονς μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, οπότε καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Σε προφίλ του στο Διαδίκτυο ο ίδιος δήλωνε «ερευνητής».

Σύμφωνα με την αστυνομία, την περασμένη εβδομάδα πήγε στη Νέα Υόρκη, χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά του.