Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 -

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό – Νέο διάγγελμα Νετανιάχου σήμερα



Στις φλόγες η Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας και του Λιβάνου, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η επίθεσή του στο Ιράν, επιφέροντας τρομακτικές συνέπειες.

Ο Νετανιάχου, θα απευθύνει νέο διάγγελμα σήμερα για τον ένα χρόνο από την εισβολή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ απείλησε το Ιράν με επιδρομές ανάλογες εκείνων που σημειώνονται σε Γάζα και Λίβανο.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1ο άνθρωποι να τραυματιστούν.

Οι IDF, ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν τα ξημερώματα δύο εναέριους στόχους που είχαν εξαπολυθεί από τα ανατολικά, αφού είχαν ηχήσει οι σειρήνες στις περιοχές Ρισόν Λε Ζιόν και Παλμαχίμ στο κεντρικό Ισραήλ.

Ωστόσο, δεν δημοσιοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την περιοχή εκτόξευσης των drones.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ πριν από λίγο, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Οι IDF λένε ότι τρεις από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα, ενώ η τέταρτη έπληξε ανοιχτή περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας 25χρονος έφεδρος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην ίδια μάχη.

Σύμφωνα με τις IDF σκοτώθηκε ο αρχιλοχίας Etay Azulay, 25 ετών από το Oranit.