Την βαθιά του επιθυμία να είναι η καινούργια χρονιά, η χρονιά που θα τερματιστούν τα προβλήματα του παλαιστινιακού λαού, εξέφρασε με άρθρο του ο κ. Μαρουάν Τουμπάσι, Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το άρθρο του:
Αρχίζοντας, εύχομαι στον Ελληνικό λαό Καλή Χρονιά με ευημερία και πραγματοποίηση των προσδοκιών του.
Στα τέλη του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν κάποιες νέες αλλαγές που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που ίσως προμηνύουν νέα γεγονότα και πολιτικές που θα συμβάλλουν στην οριοθέτηση νέων πολιτικών των κρατών, και την εμφάνιση νέων πόλων και θέσεων που θα καθορίζουν το μέλλον της περιοχής στην οποία ζούμε.
Ο Παλαιστινιακός λαός ελπίζει το 2017 να είναι η χρονιά που θα τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή, η χρονιά της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, όχι μόνο για την Παλαιστίνη αλλά και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, να τερματιστούν οι αιματηροί πόλεμοι που προκάλεσαν αμέτρητα αθώα θύματα και βιβλικές καταστροφές.
Προκειμένου να επιτευχθεί η νίκη επί της τρομοκρατίας, θα πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να πολεμήσουμε κάθε πλευρά που προσπαθεί να μετατρέψει την σύγκρουση σε μία θρησκευτική σύγκρουση, καθώς η συνέχιση της Ισραηλινής κατοχής και εποικισμού, πολλαπλασιάζει τους σπόρους των πολιτικών Απαρτχάιντ, που φυτεύει η κυβέρνηση των δεξιών εξτρεμιστικών εποίκων στο Ισραήλ.
Η αποξήρανση του τέλματος της κατοχής και η δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Παλαιστινιακού Κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967, πραγματοποιεί την αρχή της λύσης των δύο κρατών και είναι το κλειδί της ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, και χωρίς αυτό δεν θα υπάρχει ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα.
Η Διεθνής παρουσία και τοποθέτηση χρειάζεται τώρα παρά ποτέ, ειδικά μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Κοινότητας, την αντίθεση και καταδίκη της στον Ισραηλινό εποικισμό και την συνέχιση της κατοχής. Επίσης εξέφρασε την αναγκαιότητα δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους, με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας με αριθμό 2334, κάτι που αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για την Παλαιστίνη και τον λαό της, αλλά και για την Διεθνή πολιτική ηθική και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, και σε όσους πιστεύουν στην ειρήνη και υποστηρίζουν το δικαίωμα των λαών στην ελευθερία.
Για αυτούς τους λόγους, η πραγματοποίηση μιας Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της απόφασης του συμβουλίου ασφαλείας και τους αρμόδιους οργανισμούς για την ειρηνευτική διαδικασία, μέσα σε προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα, με νέους διαφανείς μηχανισμούς εποπτείας και παρακολούθησης, είναι το ζητούμενο από την γαλλική πρωτοβουλία, την οποία στηρίζει η Διεθνής Κοινότητα, ενάντια στην επιλογή του Ισραήλ στην αδιαλλαξία, την συνέχιση του εποικισμού και της κατοχής και της άρνησής του να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Διεθνούς Νομιμότητας και όχι μόνο, αλλά έφτασε στο σημείο να κατακρίνει και να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των χωρών που υπερψήφισαν την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι επιμένει να αυτοπροσδιοριστεί σαν κράτος εκτός της Διεθνούς Νομιμότητας και υπεράνω του Διεθνούς Δικαίου και ότι στοχεύει στην κατάρρευση κάθε ειρηνευτικής διαδικασίας και στην κατάργηση της λύσης δύο κρατών, μέσω της επιβολής νέων τετελεσμένων γεγονότων, με την συνεχής επέκταση του εποικισμού, -σύμφωνα με τις προκηρύξεις της κυβέρνησής του- και τις πολιτικές των προσαρτήσεων, εκτελέσεων, κατεδαφίσεων, καταστροφών και της τρομοκρατίας που ασκούν οι έποικοι.
Με όλα αυτά, επιβεβαιώνει ότι είναι μία κυβέρνηση εποίκων που δουλεύει υπέρ του εποικισμού και για τα συμφέροντα των εποίκων. Θέλει να αφανίσει την λύση των δύο κρατών, αυτό όμως δεν θα το πετύχει, με δεδομένο ότι η Διεθνής Κοινότητα δεν συμφωνεί στη συνέχιση αυτών των ανήθικων και καταστροφικών πολιτικών, που βάζουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, κάτι που θα φέρει το Ισραήλ στη θέση της διεθνούς απομόνωσης και απέναντι στις αξίες της ελευθερίας της ηθικής και της δικαιοσύνης.