Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Μαρία Ζαχάροβα για την «εξαφάνιση» της Κέιτ Μίντλετον: «Η Βρετανία βρίσκει γρήγορα μόνο το χέρι της Μόσχας»



Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας και σύζυγος του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον, έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

 Έγραψε στο Telegram το εξής: «Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκει γρήγορα μόνο το Νόβιτσοκ (σ.σ. ο νευροτοξικός παράγοντας που εντοπίστηκε σε Ρώσους, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί προ ετών στη Βρετανία) και το “χέρι της Μόσχας”, ενώ η αγνοούμενη πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον δεν έχει βρεθεί εδώ και δύο μήνες».

«Γενικά, μόνο το Νόβιτσοκ και το “χέρι της Μόσχας” βρίσκονται γρήγορα στο Λονδίνο. Αυτό διαρκεί δύο ή τρεις ημέρες. Αλλά ό,τι πρέπει «να μην βρεθεί” θέλει πολύ χρόνο για να βρεθεί», πρόσθεσε.

Επίσης η Ζαχάροβα συμβούλευσε το Λονδίνο να ζητήσει βοήθεια από τον δημοσιογράφο της Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ και την επικεφαλής του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς Μαρία Πέβτσιχ, για την αναζήτηση της ” εξαφανισμένης” Κέιτ. Αμφότεροι Ρώσοι χαρακτηρίζονται από τη Μόσχα ξένοι πράκτορες.

«Και τι δεν έχουν βρει χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Βρετανία; Δεν τους κοστίζει τίποτα να βρουν ένα βασιλικό πρόσωπο ακριβώς κάτω από τη μύτη τους.

Νομίζω ότι, αν κρίνουμε από τον τρέχοντα ρυθμό, θα το κάνουν μέχρι το Σάββατο. Ίσως οι Σκριπάλ θα είναι επιτέλους κάπου εκεί έξω, δίπλα στην Κέιτ θα ανακαλυφθούν», τόνισε η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται, ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο και έκτοτε, αγνοείται.

Την περασμένη εβδομάδα, προκλήθηκε σάλος μετά τη δημοσίευση από την ίδια την Κέιτ μιας «πειραγμένης» φωτογραφίας με τα παιδιά της, αναγκάζοντάς τη να ζητήσει δημόσια «συγγνώμη» μετά από λίγο.