Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Λονδίνο: Σε ετοιμότητα η Μητροπολιτική Αστυνομία – «Να είστε σε εγρήγορση αν δείτε κάτι που σας ανησυχεί»



Μήνυμα με το οποίο ζητά από όσους βρίσκονται στο Λονδίνο να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνουν τις αρχές αν εντοπίσουν, δουν ή ακούσουν κάτι που θα τους προκαλέσει ανησυχία, έστειλε η Μητροπολιτική Αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας με βίντεο στο TikTok.

Στο μήνυμα της αστυνομίας γίνεται ειδική αναφορά σε χώρους με πολυκοσμία όπως «εμπορικά κέντρα ή χριστουγεννιάτικα πάρκα».

«Να είστε σε εγρήγορση και να μας ειδοποιήσετε αν εντοπίσετε, ακούσετε ή δείτε κάτι που να σας προκαλέσει ανησυχία» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Έχουμε αστυνομικούς και προσωπικό σε όλο το Λονδίνο για να σας κρατήσουν ασφαλείς και βασιζόμαστε σε εσάς για μας ενημερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο για ό,τι σας ανησυχεί» καταλήγει το μήνυμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Μπορείτε να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε την τρομοκρατία, σε περίπτωση ανάγκης καλέστε το 999» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο στο TikTok.

Συναγερμός και στην ΕΕ

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η προειδοποίηση από την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», είχε πει χαρακτηριστικά η κυρία Γιόχανσον.