Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 -
Rain showers

29 °C

Σήμερα, 20. Ιουνίου 2019

Το κινεζικό Ναυτικό ψάχνει πιλότους για τα αεροσκάφη του και δεν βρίσκειΤο κινεζικό Ναυτικό ενώ προβλέπει ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι ανάγκες του σε πιλότους, μόνο πιλότους δεν βρίσκει ...

Αυτό γιατί ενώ ετοιμάζει δύο ακόμη αεροπλανοφόρα υπάρχει ήδη έλλειψη με το μοναδικό επιχειρησιακό  Liaoning για τα αεροσκάφη J-15.

Έτσι αποφασίστηκε η έναρξη  μιας μεγάλης εκστρατείας ανεύρεσης νέων εθελοντών σε 23 επαρχίες της αχανούς αυτής χώρας και όλα αυτά πριν την ένταξη σε υπηρεσία του νέου αεροπλανοφόρου Type 001A που αναμένεται να ενταχθεί στο Στόλο το 2019.

«Με τη σταδιακή μετάπτωση από μαχητικά στην ξηρά σε ναυτικά μαχητικά σε αεροπλανοφόρα, το κινεζικό Ναυτικό σχεδιάζει τη πραγματοποίηση ενός νέου προγράμματος προσέλκυσης εθελοντών οι οποίοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις νέες αυτές συνθήκες», αναφέρεται στη ανακοίνωση του Ναυτικού.

Το Ναυτικό πρόκειται να δοκιμάσει και να επιλέξει νέους εθελοντές από 16 έως 19 ετών βάσει της νέας αυτής πρωτοβουλίας για την στρατολόγηση νέων πιλότων, αναφέρεται ακόμη.