Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καίριο πλήγμα της Τουρκίας στο ΡΚΚ: Εξοντώθηκαν οι διοικητές του σε αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ



Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έπληξαν με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ (LGB) έναν χώρο όπου εκτυλισσόταν συνάντηση ανώτερων στελεχών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στα όρη Καντίλ του Ιράκ 110 χλμ από τα τουρκο-ιρακινά σύνορα, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να εξετάσουν τα επιχειρησιακά σχέδια της τουρκικής εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη και φέρεται να σκοτώθηκαν όλοι!

Το πλήγμα μπορεί να είναι καίριο, καθώς η τουρκική εισβολή έχει αποκτήσει δυναμική και έχουν εμπλακεί εκτός από ειδικές μονάδες και τεθωρακισμένα. Το ερώτημα είναι πώς οι Κούρδοι του ΡΚΚ θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την απώλεια σε διοικητές και την διοικητική αλυσίδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα

Από την Παρασκευή η τουρκική Αεροπορία έχει βομβαρδίσει δώδεκα στόχους και ο τουρκικός Στρατός έχει προωθηθεί 30 χλμ. στο εσωτερικό του Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα σημείο στα όρη Καντίλ και σκότωσαν δεκάδες κορυφαία στελέχη του ΡΚΚ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα αυτής της αεροπορικής επιδρομής τις προσεχείς ώρες», πρόσθεσε.«Με τις τελευταίες επιχειρήσεις, πλήξαμε μια πολύ σημαντική συνάντησή τους. Δεν έχουμε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα (του πλήγματος) ακόμη, αλλά είναι βέβαιο ότι χτυπήθηκαν», είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε το ζήτημα με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί και ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσά τους για την διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας.
Η επίθεση κατά του PKK στο Καντίλ, είναι η τρίτη εισβολή ευρείας κλίμακας των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας από το 2016, μετά τις δύο στην Συρία.

Aυτή την στιγμή εμπλέκονται στην εισβολή ένα Τάγμα ειδικών δυνάμεων ορεινών καταδρομών και στοιχεία μιας μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ενώ στην περιοχή δραστηριοποιείται σε καθήκοντα παρατήρησης μία Μοίρα UAV.

Πηγή: Pronews