Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το Ισλαμικό Κράτος επικήρυξε με $50.000 Βούλγαρο ακροδεξιό κυνηγό μεταναστών



Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επικήρυξε με 50.000 δολάρια το κεφάλι του Βούλγαρου «κυνηγού μεταναστών», Ντίνκο Βάλεφ.

Ο Ντίνκο Βάλεφ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο ως επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας «συνοριοφυλάκων», που κυνηγούσε και συνελάμβανε λαθρομετανάστες και πρόσφυγες ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στο έδαφος της Βουλγαρίας από την Τουρκία.

Αμέσως κέρδισε άπειρους θαυμαστές, που έσπευσαν μάλιστα και να τον χρηματοδοτήσουν. Ο ίδιος με τα χρήματα των θαυμαστών του αγόρασε μια ολοκαίνουργια Mercedes S-Class αξίας 90.000 ευρώ και δεν ξέχασε να τους ευχαριστήσει.

Ωστόσο, όλη αυτή η δημοσιότητα που κέρδισε ως κυνηγός λαθρομεταναστών και προσφύγων τράβηξε και την προσοχή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που προσφέρει 50.000 δολάρια σε όποιον του πάρει το κεφάλι.

valev3

Πρώην ημιεπαγγελματίας παλαιστής, ο Ντίνκο Βάλεφ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όταν στις εικόνες και βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε να έχει πιάσει φοβισμένους μετανάστες μέσα στο δάσος, να τους έχει ρίξει στο έδαφος και να τους τρομοκρατεί με τους άνδρες του.

valev4

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του δηλώνοντας ότι προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του και ισχυρίστηκε ότι έδρασε σε συντονισμό με τη βουλγαρική Αστυνομία.

Από την άλλη, απέκτησε τόση δημοφιλία που του πρότειναν 80.000 ευρώ για να συμμετάσχει στη βουλγαρική εκδοχή του ριάλιτι Big Brother.

Ο ίδιος έχει περιγράψει τα κυνήγια μεταναστών ως «άθλημα». Σε φωτογραφίες από αυτό το «άθλημα» τον βλέπουμε καβάλα σε άλογο ή σε τεθωρακισμένα που διαθέτει αυτός και η ομάδα του.

valev2

«Θα το περιέγραφα ως αθλητική δραστηριότητα. Είμαι αθλητικός τύπος, δεν μπορείτε να περιγράφετε τον αθλητισμό ως βίαιο», έχει δηλώσει.

Τώρα, με την επικήρυξη του ISIS στο κεφάλι του δυσκολεύουν τα πράγματα για τον «αθλητή» Ντίνκο Βάλεφ.