Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Volkswagen αποσύρεται από την αγορά του Ιράν



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen θα σταματήσει πρακτικά κάθε δραστηριότητά της στο Ιράν, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Bloomberg ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο.

Συμφωνία επετεύχθη την Τρίτη μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αμερικανικής διπλωματίας, διευκρίνισε στο πρακτορείο αυτό ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Volkswagen θα έχει πλέον πολύ περιορισμένη δραστηριότητα στο Ιράν, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τον Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε συναφθεί μεταξύ της Τεχεράνης και πέντε παγκόσμιων δυνάμεων. Η συμφωνία αυτή, η οποία χαλάρωνε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τεχεράνη, είχε επιτρέψει την επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW εγκατέλειψε το σχέδιό της, το οποίο είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2017, να πωλήσει εκ νέου οχήματα στο Ιράν, έπειτα από 17 χρόνια απουσίας.