Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 -

Η Σεβαστούπολη αποκατέστησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τουρκία



Η Κριμαία αποκατέστησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τουρκία. Όπως ανέφεραν στην διεύθυνση πρωταρχικών σχεδίων της κυβέρνησης της Σεβαστούπολης, μεταξύ των λιμανικών της Σεβαστούπολης (λιμάνι Καμισσόβαγια) και Ζοντουλάγκ (Τουρκία) στη γραμμή του διαχειριστή Sevastopol Shipping άρχισε να λειτουργεί το ατμόπλοιο "Varyag".

Την παρούσα στιγμή είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Κριμαίας και της Τουρκίας με χρήση του σκάφους στο οποίο αυτοκίνητα και τρένα επιβιβάζονται από μόνα τους.

Εκπρόσωποι της εταιρίας Sevastopol Shipping δηλώνουν ότι μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην Κριμαία θα εισάγονται οικοδομικά υλικά, φρούτα και λαχανικά και προϊόντα για καταναλωτές.

Σχετικά με την Κριμαία ισχύει μια σειρά από κυρώσεις, ειδικότερα, σε πλοία των χωρών που εφάρμοσαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, απαγορεύεται να ελλιμενίζουν σε κριμαϊκά λιμάνια εκτός από έκτακτες περιπτώσεις. Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Τουρκία η οποία αρνήθηκε από αυτή την πολιτική, να μην υποσκάψει "την ενότητα των κυρώσεων ".

Η Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια διαπραγματεύεται για την ένταξη στην ΕΕ, όμως το Κυπριακό ζήτημα, καθώς και η διαμαρτυρία μερικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ένταξης της Τουρκίας καθυστερούν τη διαδικασία.