Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Η Ρωσία θα αρχίσει τη κατασκευή άλλων δύο σταθμών ραντάρ τύπου "Voronezh"



ΜΟΣΧΑ. Οι νέοι σταθμοί ραντάρ προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση τύπου "Voronezh" θα κατασκευαστούν κοντά στο Βορκουτά (Κόμι) και στην περιοχή του Μούρμανσκ, δήλωσε στο αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού "Russkaya sluzhba novostey" ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση, συνταγματάρχης Βίκτωρ Τιμοσσένκο.

"Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού στην περιοχή του Βορκουτά και στην περιοχή του Μούρμανσκ ", είπε.

Μέσα σε τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ο Τιμοσσένκο, κατασκευάστηκαν πέντε παρόμοιοι σταθμοί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Συνολικά είναι επτά αυτοί οι σταθμοί. "Είναι οι σταθμοί που βρίσκονται στη μαχητική σκοπιά στην περιοχή του Λενινγκράντ, του Καλινινγκράντ, στο Αρμαβίρ, στο Ουσόλιε-Σιμπίρσκι ", είπε.

Συνεχίζεται η κατασκευή των σταθμών στο Ενισέισκ, στο Μπαρναούλ, στο Ορσκ.

Το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση είναι σε θέση να εντοπίζει μεμονωμένη ή ομαδική εκτόξευση πυραύλων από οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη, δήλωσε ο συνταγματάρχης Βίκτωρ Τιμοσσένκο.

"Το υπάρχον σύστημα προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση επιτρέπει να εντοπίζονται οποιεσδήποτε εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το σύστημα βασίζεται έτσι ώστε έχει πολλά κανάλια και μπορεί αν εντοπίσει μεμονωμένη εκτόξευση ή και δεκάδες και εκατοντάδες βαλλιστικούς στόχους. Το γεγονός την ομαδικής επίθεσης μπορούμε να προσδιορίσουμε σχεδόν αμέσως, μπορούμε να προσδιορίσουμε τον αριθμό των εκτοξευόμενων πυραύλων, καθώς και το χρόνο της πτώσης του κάθε βαλλιστικού πυραύλου ", πρόσθεσε ο Τιμοσσένκο.

Όπως είπε, το σύστημα προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση αποτελείται από δύο τμήματα, το διαστημικό και της άμεσης δράσης (επίγειο). Εξήγησε ότι το διαστημικό σύστημα εντοπίζει μόνο το γεγονός της εκτόξευσης. Η υπόθεση του δεύτερου τμήματος είναι να εντοπίσει και να παρακολουθήσει τον πύραυλο στη διαδρομή της πτήση του. Με τις μετρήσεις της διαδρομής προσδιορίζονται οι συντεταγμένες του σημείου εκκίνησης και της πτώσης.

Ο συνταγματάρχης είπε επίσης ότι το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης για την πυραυλική επίθεση δεν παρακολουθεί τις δοκιμές των αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

"Ως συνήθως, αυτές οι δοκιμές γίνονται εκτός της περιοχής κάλυψης των μέσων μας, στον παγκόσμιο ωκεανό, ώστε δεν μας ενδιαφέρουν ως σημαντικές πληροφορίες ", είπε.