Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Η British Airways διακόπτει τις πτήσεις προς Κάιρο για λόγους ασφαλείας



Την αναστολή των πτήσεων από και προς το Κάιρο για επτά ημέρες ανακοίνωσε το Σάββατο η British Airways επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι επανεξετάζονται διαρκώς οι κανονισμοί ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια γι’ αυτό και γίνεται αναστολή πτήσεων στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, «για προληπτικούς λόγους, ώστε να γίνει αξιολόγηση σε βάθος».

Από τη μεριά του το υπουργείο Εξωτερικών στη σελίδα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες τονίζει ότι για την Αίγυπτο υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας», και σημειώνει ότι εφαρμόζονται επιπρόσθετα μέτρα για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, το Λονδίνο συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν αεροπορικώς στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, μολονότι, όπως διευκρινίζει, οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται στο βόρειο Σινά και όχι στα νότια. Να σημειωθεί ότι το 2018 περίπου 415.000 Βρετανοί επισκέφθηκαν την Αίγυπτο.