Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Γερμανία: «Χάος» λόγω της πανεθνικής απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Τράβηξαν χειρόφρενο λεωφορεία και τραμ



Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γερμανίας ξεκίνησαν νωρίς το πρωί 24ωρη απεργία.

Δεν πρόλαβε να λήξει η πολυήμερη απεργία των μηχανοδηγών στους σιδηροδρόμους, που κόστισε περί το μισό δισεκατομμύριο ευρώ στη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με υπολογισμούς οικονομολόγων και το συνδικάτο Verdi κάλεσε τους οδηγούς των λεωφορείων, των τραμ και των συρμών του μετρό να τραβήξουν χειρόφρενο σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, πλην της Βαυαρίας.

Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί περίπου 90.000 εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε περίπου 130 δημοτικές υπηρεσίες, διεκδικεί μεταξύ άλλων καλύτερες συνθήκες εργασίας, μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας και αύξηση του δικαιώματος των διακοπών για τα μέλη του και διαπραγματεύεται με τους εργοδότες. Την απεργία υποστηρίζει και το παράρτημα στη Γερμανία της οργάνωσης κατά της κλιματικής αλλαγής Fridays for Future

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Αμβούργου λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Στο μεταξύ το συνδικάτο Verdi κάλεσε σε απεργία και το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου του Αμβούργου, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν ορισμένες πτήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας.

Η απεργία στο εν λόγω αεροδρόμιο ήλθε μετά την χθεσινή απόφαση του προσωπικού ασφαλείας πολλών αεροδρομίων της Γερμανίας να απέχουν από τη δουλειά τους. Πέρα από το Αμβούργο, επηρεάστηκαν οι πτήσεις περίπου 200.000 ταξιδιωτών στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, της Βρέμης, του Βερολίνου, της Λειψίας, της Κολωνίας και άλλων πόλεων.

Ωστόσο, η χθεσινή απεργία δεν επηρέασε τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης στη νότια Γερμανία καθώς το προσωπικό ασφαλείας εκεί υπάγεται στον δημόσιο τομέα.