Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επικίνδυνος φυγάς συλλαμβάνεται στη Νάπολη απο την Ιταλική Αστυνομία (βίντεο)



Εναν από τους πιο επικίνδυνους φυγάδες στην Ιταλία κατάφερε να συλλάβει η αστυνομία, καθώς ανακάλυψε το πολυτελές κρησφύγετό του στη Νάπολη.

Πρόκειται για τον Αντόνιο Ορλάντο, ο οποίος θεωρείται ένα από τα «μεγάλα κεφάλια» της Καμόρα και καταζητούνταν τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ συνέχιζε να δίνει εντολές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ορλάντο είχε φροντίσει να εξοπλίσει έτσι το κρησφύγετο, ώστε να παραμένει σε φόρμα. Διέθετε διάδρομο, σάουνα και σολάριουμ. Μάλιστα, υπήρχε κρυψώνα κάτω από τον πάγκο στη σάουνα.

Ο μαφιόζος ετοιμαζόταν να μεταφερθεί σε άλλο κρησφύγετο και κατέστρεφε πλαστά έγγραφα, όταν έκανε έφοδο η αστυνομία. Μόλις τους είδε, σήκωσε τα χέρια του και παραδόθηκε. Επειτα από έρευνα στο διαμέρισμα βρέθηκαν 6.000 ευρώ και κάποια από τα μηνύματα που του έστελναν οι «υπαρχηγοί» του, όσο εκείνος κρυβόταν.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του με τη βοήθεια ενός εκτελεστή, που έγινε πληροφοριοδότης και τους έδωσε λεπτομερή στοιχεία για το πώς απέκτησε εξουσία.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των οικογενειών Ορλάντο και τη φατρία Νουβολέτα, τη μοναδική στην Καμόρα που συνδέεται με την μαφία της Σικελίας. Επίσης, στη δεκαετία του ‘90, δημιουργήθηκε συμμαχία μεταξύ της φατρίας Ορλάντο και της οικογένειας Πολβερίνο. Οι τελευταίοι είχαν υπάρξει σύμμαχοι με τους Νουβολέτα, αλλά στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου.

Οι Ορλάντο αναγκάστηκαν να διαλέξουν πλευρά και επέλεξαν τους ανερχόμενους Πολβερίνο. Ομως, το 2012 οι Νουβολέτα επέστρεψαν και ο Αντόνιο Ορλάντο ήταν επικεφαλής της συμμαχίας και των τριών οικογενειών.