Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η απεργία ζητεί η Lufthansa



Η Lufthansa ζήτησε από εργατικό δικαστήριο του Μονάχου προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να αποφύγει περαιτέρω απεργίες από τους πιλότους της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Το συνδικάτο των πιλότων Verinigung Cockpit ανακοίνωσε χθες Κυριακή περαιτέρω απεργίες στη Lufthansa για αύριο και την Τετάρτη, αφού νέες συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της κινητοποίησης απέτυχαν να διευθετήσουν τη μισθολογική διένεξη.

Εργατικό δικαστήριο στη Φρανκφούρτη είχε απορρίψει την περασμένη εβδομάδα αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα.

Η ένωση των Γερμανών πιλότων VC ανακοίνωσε ότι θα απεργήσει ξανά στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, καθώς μια νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων της απέτυχε μετά από μια τετραήμερη απεργία.

"Δυστυχώς, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που έλαβαν χώρα σήμερα (Κυριακή) με ελάχιστη προειδοποίηση απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα", είπε το μέλος της ένωσης Γιόεργκ Χαντβεργκ σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι "ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, το οποίο σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν".

Οι απεργίες θα επηρεάσουν την μεν Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις, τη δε Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις του εξωτερικού.