Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Άνοιξε την πόρτα του φούρνου και την περίμενε μια τρομακτική έκπληξη



Μια 82χρονη γυναίκα από το Stockport του ήθελε να ψήσει πατάτες στο φούρνο. Ανοίγοντας όμως την πόρτα του δεν πίστευε στα μάτια της με αυτό που αντίκρυσε.

Μέσα στο φούρνο βρισκόταν θρονιασμένο ένα αφρικανικό φίδι μήκους ενός μέτρου!

Έντρομη έκλεισε αμέσως την πόρτα και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Σκέφτηκε πως ήταν ένα παιχνίδι των ματιών της καθώς πρόσφατα είχε υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, αλλά τελικά δεν ήταν.

Σύντομα στο σπίτι έφτασε ένας ειδικός από τον φιλανθρωπικό οργανισμό για την πρόνοια των ζώων RSPCA και απομάκρυνε με ασφάλεια το ερπετό.

«Όταν άνοιξα τον φούρνο και το είδα έπαθα το σοκ της ζωής μου», δήλωσε η ηλικιωμένη γυναίκα στην ημερήσια εφημερίδα «Manchester Evening News».

«Πρόσφατα είχα κάνει επέμβαση καταρράκτη και αναρωτιόμουν αν τα μάτια μου με ξεγελούν, αλλά το είδε και ο σύζυγός μου. Λατρεύουμε τα ζώα και θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι το φίδι θα είναι ασφαλές, γι αυτό και είμαστε χαρούμενοι που το διέσωσε ο ειδικός από το RSPCA. Μετά από αυτό έδωσα στον άνθρωπο μια μεγάλη αγκαλιά και του πρόσφερα ένα φλυτζάνι τσάι. Εγκατέλειψα την ιδέα του να ψήσω στο φούρνο πατάτες και έστειλα τον σύζυγό μου να αγοράσει Fish and chips».

Ο ειδικός του RSPCA, Andy Harris κατάφερε να βγάλει το φίδι από το φούρνο χρησιμοποιώντας ένα άγκιστρο και στη συνέχεια το τοποθέτησε μέσα σε έναν σάκο. «Όταν έφτασα στο σπίτι περίμενα να δω ένα μικρό καλαμποκόφιδο, αλλά αυτό εδώ ήταν αρκετά μεγάλο, τουλάχιστον ένα μέτρο. Ήταν ένα αφρικανικό κατοικίδιο φίδι μη δηλητηριώδες οπότε υποψιάζομαι ότι είτε απέδρασε από κάποιο σπίτι είτε το εγκατέλειψαν. Πιθανότατα να το προσέλκυσε η ζεστασιά αλλά στάθηκε τυχερό που το ζευγάρι δεν είχε προθερμάνει τον φούρνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός.