Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Άμστερνταμ: Φτιάχτηκε παπούτσι με σόλα από ανακυκλωμένες τσίχλες



Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το Άμστερνταμ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη συμπεριφορά των κατοίκων του, οι οποίοι μασούν την τσίχλα τους και μετά τη φτύνουν κάτω, σε δρόμους, πεζοδρόμια και όπου αλλού βρουν.

Είναι μια κακή συνήθεια των Ολλανδών αφού κάθε χρόνο μαζεύονται στους δρόμους γύρω στα 1,5 εκατομμύρια κιλά μασημένες τσίχλες.

Προκειμένου να δωθεί λύση στο πρόβλημα, οι Αρχές της μητροπολιτικής περιοχής του Άμστερνταμ κατασκεύασαν το «Gumshoe», ένα αθλητικό παπούτσι του οποίου η σόλα κατασκευάζεται από ανακυκλωμένες μασημένες τσίχλες ενώ σε αυτήν είναι σχεδιασμένος ο χάρτης του Άμστερνταμ.

«Το να προσθέσουμε καινούργιους κανονισμούς και περιορισμούς για να μειώσουμε το πρόβλημα της τσίχλας δεν ταιριάζει στην αποστολή που έχουμε» δήλωσε στο Designboom, το στέλεχος της Αρχής που είναι υπεύθυνη για τη μητροπολιτική περιοχή του Άμστερνταμ, Μουστάφα Τανριβέρντι. «Με αυτά τα αθλητικά παπούτσια κάνουμε τον κόσμο μέρος του προβλήματος, ή μάλλον, της λύσης του προβλήματος. Έτσι, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος» πρόσθεσε.